Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Είστε κακομαθημένοι»: Μπαράζ απειλών σε Ελλάδα και Κύπρο απο τον Φουάτ Οκτάι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Φουάτ Οκτάι, Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, ξεκίνησε ενα νέο μπαράζ απειλών και προκλητικών δηλώσεων την ώρα που η Τουρκική οικονομία καταστρέφεται και ο λαός της πεινάει στην κυριολεξία.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο και προκρίνουμε την λύση των δύο κρατών στο νησί που αποτελεί την μόνιμη, βιώσιμη λύση για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων και της ασφάλειας της ΤΔΒΚ και του τουρκοκυπριακού λαού». είπε ο Φουάτ Οκτάι σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει την παράνομη εισβολή του Τουρκικού στρατού και τα κατεχόμενα.

Ακόμα πρόσθεσε ότι τα Κατεχόμενα, θα αποφασίσουν για το μέλλον των Βαρωσίων και το ενδεχόμενο ανοιγμά τους και συνεχίσε μιλώντας για την Ανατολική Μεσόγειο.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση στα συμφέροντά της στην Κύπρο, στο Αιγαίο ή στο ζήτημα των πόρων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Οκτάι, και πρόσθεσε ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένα εθνικό ζήτημα για εμάς. Δε θα αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματα μας, όπως και εμείς δεν παραβιάζουμε των άλλων. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε καμία ξένη χώρα, εταιρεία ή πλοίο να επιχειρεί χωρίς άδεια στις θαλάσσιες περιοχές μας, όπως κάναμε πάντα.

Ειδικότερα, τα βήματα της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων δεν θα επιτραπούν». κατέληξε η δήλωση του Φουάτ Οκτάι με τη Μαρία Ζαχαράκη να αναφέρει ότι ο Οκταί χαρακτήρισε Ελλάδα και Κύπρο ως τα «κακομαθημένα παιδιά της ΕΕ»

Βέβαια μάλλον μας κάνει πλάκα ο κύριος Φουάτ Οκτάι, καθώς αναφέρει οτι δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα αλλων χωρών, τη στιγμή που βρίσκονται στο Ιράκ και την Συρία παράνομα, αλλα και κατέχουν μεγάλο κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας επίσης παράνομα για να μην μιλήσουμε για τις παράνομες συμφωνίες που κατα καιρούς έχουν προσπαθήσει να πετύχουν εναντίον των γειτονικών τους χωρών.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Δεκάδες απώλειες για την Ρωσία από φονικό χτύπημα 4 Ουκρανικών ATACMS

Πρόσφατα πλάνα από drone αποκάλυψαν μια φονική πυραυλική επίθεση...

Διαβάστε ακόμα