Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ε.Ε.: ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να ενισχύσει οικονομικά την Τουρκία για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην επικράτειά της, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, Γιοχάνες Χαν.

Η οικονομική βοήθεια πιθανόν να είναι μικρότερη από αυτή που είχε προσφερθεί, υπογράμμισε ο επίτροπος, επισημαίνοντας πως η εκταμίευσή του θα εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση της Άγκυρας στην συμφωνία για το μεταναστευτικό.

«Πολλά σχολεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία για τους πρόσφυγες έχουν ήδη κατασκευαστεί και δεν χρειάζεται να ξαναχρηματοδοτηθούν. Η απαίτηση, ως εκ τούτου, είναι πολύ χαμηλότερη», δήλωσε ο Χαν στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «επί της αρχής έτοιμη να παράσχει επιπλέον βοήθεια για την υποστήριξη των προσφύγων στην Τουρκία» μόνο εάν η Άγκυρα τερματίσει τις «πολιτικές εκβιασμού» απειλώντας να στείλει περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπλήρωσε.

Την Παρασκευή η Άγκυρα άσκησε δριμεία κριτική στην Ένωση, απαντώντας στην κριτική της Ε.Ε. περί «χρησιμοποίησης, από την Τουρκία, της μεταναστευτικής πίεσης για πολιτικούς σκοπούς».

Συγκεκριμένα, η Τουρκία κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως πολιτικό εργαλείο και επιτρέπει να «ποδοπατάται» το διεθνές δίκαιο.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σημειώνει ότι η στήριξη που παρέχει η ΕΕ στην Ελλάδα στην προσπάθεια να σταματήσει τη διέλευση των μεταναστών από τα σύνορα δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι επιτρέπουν να παραβλέπονται οι δικοί τους νόμοι και οι δικές τους αξίες.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα