Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΑΒ: Σε τελικό στάδιο η σχεδίαση του «ΑΡΧΥΤΑΣ»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε τελικό στάδιο μπήκε η σχεδίαση του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος που πραγματοποιείται από τη σύμπραξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διοργανώθηκε την Παρασκευή ημερίδα από την ΕΑΒ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου παρουσιάστηκαν νέες πτυχές του καινοτόμου προγράμματος «Αρχύτας», το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου δύο χρόνια.

Πρόκειται για ένα VTOL UAV που θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα με συστήματα καινοτόμα στον χώρο των drones.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ομιλία του στην ημερίδα επαίνεσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη συνεισφορά του στη δημιουργία του ελληνικού drone.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στα ερευνητικά κέντρα και στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, η οποία θα εισπράξει τα όποια οφέλη από την εξέλιξη της τεχνολογίας που παρουσιάζουμε σήμερα εδώ, καθώς θα μπορέσει ενδεχομένως να προχωρήσει σε εμπορική εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών.

Άρα, λοιπόν το να αποφασίσει η Ελλάδα να φύγει από την εποχή της αδράνειας και να περάσει στην εποχή της δράσης σε κάτι τόσο κρίσιμο, όπως η κατασκευή ενός ελληνικού drone, είναι αυτό που θέλουμε και γι’ αυτό σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια,» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμα: Bucha, Ivankiv, Hostomel στα χέρια του Ουκρανικού στρατού – NEMESIS HD

*Στο άρθρο χρησιμοποιήθηκαν κάποιες πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα