Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Δηλώσεις Δένδια μετά την περιοδεία στη Μέση Ανατολή

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου με τελευταίο σταθμό το Αμμάν της Ιορδανίας.

” Σήμερα το Αμμάν ήταν ο τελευταίος σταθμός μίας πολύ χρήσιμης περιοδείας στις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου. Είχαμε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό μου όσον αφορά τα ευρύτερα θέματα της περιοχής και τις διμερείς μας σχέσεις και συμφωνήσαμε να συγκληθεί στην Αθήνα, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi.

” Νομίζω ότι πάντα έχεις το αβαντάζ στη ζωή αν έχεις δίκιο και είσαι με το μέρος της κοινής λογικής. Νομίζω ότι η Τουρκία εδώ έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει. Παρά ταύτα, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και μετριοπάθεια να εξηγούμε τη θέση μας και νομίζω στο τέλος θα τα καταφέρουμε”, απάντησε ο κ. Δένδιας όταν ρωτήθηκε αν οι εν λόγω συναντήσεις θα βοηθήσουν στην ακύρωση της τουρκολιβυκής συμφωνίας.

Σχετικά με το αν θα προχωρήσει η συνεργασία με την Ιταλία για την οριοθέτηση ΑΟΖ είπε: ” Με την Ιταλία προφανώς θα υπάρξει συνέχεια, αναβάλαμε τη συνάντησή μας για να υπάρξει πρώτα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων, να δούμε τα σημεία συγκλίσεων, ίσως κάποιων αποκλίσεων, ώστε να μπορέσουμε σε υπουργικό επίπεδο να τα γεφυρώσουμε και να οδηγήσουμε τις διαπραγματεύσεις σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα.”

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα