Δικαστική απόφαση για Αρμένιο – Εξελίξεις στην υπόθεση Νισανιάν

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σήμερα, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, το Δικαστήριο της Σύρου αποφάσισε την απελευθέρωση του Αρμένιου διανοούμενου από την Κωνσταντινούπολη Σεβάν Νισανιάν. Σύμφωνα με την απόφαση, όμως, υποχρεούται να φύγει από την Ελλάδα εντός 15 ημερών.

«Σήμερα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου ανακοίνωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Σεβάν Νισανιάν θα αφεθεί ελεύθερος. Σύμφωνα με την απόφαση, υποχρεούται να φύγει οικειοθελώς από την Ελλάδα εντός 15 ημερών. Δεδομένου ότι ο Sevan Nishanyan είναι πολίτης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, μπορεί να μεταβεί στην Αρμενία εάν το επιθυμεί,» ανακοίνωσε η πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα.

Ο Αρμένιος συγγραφέας και γλωσσολόγος Σεβάν Νισανιάν συνελήφθη πριν λίγες μέρες από τις ελληνικές αρχές. Ο Νισανιάν έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 16 ετών και 7 μηνών στην Τουρκία για εννέα διαφορετικές κατηγορίες μεταξύ των οποίων και προσβολή του προφήτη Μωάμεθ, εξαιτίας του βιβλίου του “The wrong Republic” στο οποίο ασκεί κριτική στην Τουρκική Δημοκρατία και τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Αρμένιος φυλακίστηκε στις 2 Ιανουαρίου 2014 και δραπέτευσε στις 14 Ιουλίου 2017. Από τότε ζει στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version