Διέξοδο διαφυγής & κωλοτούμπας δίνουν στον Ερντογάν οι 10 πρεσβείες

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πηγές της Τουρκικής προεδρίας ανέφεραν σε Τουρκικά μίντια ότι η κοινή δήλωση που έκαναν οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Νέας Ζηλανδίας, του Καναδά, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Φινλανδίας οτι «επιβεβαιώνουν τη συμμόρφωση με το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης» είναι κάτι το οποίο ο Ερντογάν αξιολόγησε ως “θετικό”.

Συγκεκριμένα, η νέα κοινή δήλωση για το άρθρο 41 έρχεται μετα την δήλωση των 10 χωρών που ζητούσε την απελευθέρωση του Osman Kavala απο τον Ερντογάν.

Η δήλωση όμως οτι σέβονται το άρθρο 41 δεν αναιρεί την επιστολή που είχε σταλθεί για την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά και είναι μια κίνηση για να μετρήσουν τον Ερντογάν, ο οποίος παρά την δήλωση “απέλασης των 10 πρεσβευτών” απο την Τουρκία, εδω και μέρες δεν φαίνεται να έχει κανει καποια κίνηση προς αυτην την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφερουν ότι οι δηλώσεις των πρεσβειών των ΗΠΑ και των άλλων 9 χωρών χαιρετίστηκαν από τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Ο Σεβασμός του Άρθρου 41 περι μη ανάμιξης στα εσωτερικά οποιασδήποτε χώρας απο τις εκάστοτε πρεσβείες είναι κάτι το αυτονόητο και δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση την επιστολή για τον Osman Kavala. Η σχετική δήλωση προσπαθεί να δώσει χώρο στον Ερντογάν για να αποφύγει το μέγα λάθος απέλασης των 10 πρεσβευτών που αρκετοί έμπειροι Τούρκοι διπλωμάτες είχαν χαρακτηρίσει ως μια “αυτοκτονική κίνηση”

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς σχετική άδεια.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version