Διαψεύδει τις φήμες η Ρωσία «Δεν έχουμε απαντήσει ακόμα στις ΗΠΑ» για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
PHOTO: ENVATO LICENSED FOR NEMESIS HD

Διαψεύδει τις φήμες η Ρωσία περι απάντησης στις ΗΠΑ καθώς…

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο διέψευσε τις φήμες την Τρίτη ότι η Μόσχα έστειλε επίσημη απάντηση στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αντιπροτάσεις της Ουάσιγκτον για τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Ρωσία.

Σύμφωνα με το RIA, διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η απάντηση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της σύνταξης και θα αποσταλεί αργότερα στις ΗΠΑ και ότι μέχρι στιγμής έχουν αποσταλεί μόνο ερωτήσεις προς τις ΗΠΑ.

State Department ΗΠΑ | Διαψεύδει τις φήμες η Ρωσία «Δεν έχουμε απαντήσει ακόμα στις ΗΠΑ» για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Οι φήμες, είχαν διαδοθεί αρχικά απο δημοσίευμα της Washington Post τη Δευτέρα, που επικαλείται αμερικανό αξιωματούχο του State Department ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, λέγοντας ότι η Ρωσία είχε υποβάλλει ήδη γραπτές απαντήσεις στην επιστολή των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα αιτήματα της Μόσχας για «εγγυήσεις ασφαλείας» στην Ανατολική Ευρώπη.

Η κατάσταση όμως είναι αρκετά μπερδεμένη καθώς το State Department μέσω εκπροσώπου του επιβεβαίωσε στο Associated Press οτι έλαβε γραπτή απάντηση από τη Ρωσία παρά το γεγονός ότι η Ρωσία το διαψεύδει.

- Advertisement -

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αν και η Ρωσία δεν είναι ικανοποιημένη με τις απαντήσεις των ΗΠΑ και του NATO, είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συζητήσεις για όλα τα ζητήματα.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR