ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΗΠΑ: “Οι σχέσεις μας είναι άριστες” – Επικοινωνία με νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ

ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΗΠΑ: “Οι σχέσεις μας είναι άριστες” – Επικοινωνία με νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο διπλωματών βρέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

“Διαπιστώσαμε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους. Εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσής τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και τον αμυντικό τομέα.

Ενημέρωσα επίσης τον κ. Blinken για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Αναφέρθηκα ακόμη στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στις τουρκικές ενέργειες.” δήλωσε σε μία σειρά από tweets ο Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του State Department, η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων θα στηριχθεί πάνω στα θεμέλια που έχουν τεθεί στον Στρατηγικό Διάλογο Ουάσιγκτον-Αθήνας, στις δραστηριότητες του σχήματος 3 + 1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ + ΗΠΑ), καθώς και στη στενή συνεργασία που έχει επιτευχθεί στον τομέα της άμυνας και της ενεργειακής διαφοροποίησης με στόχο την προώθηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε επίσης ανάρτηση στο twitter λέγοντας ότι “οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Ελλάδας και της Τουρκίας και συγχαίρουν την Ελλάδα για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων.”

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »