«Δεχόμαστε συνεχώς Αρμένικα πυρά στο Ναχιτσεβάν» λέει το Αζερμπαϊτζάν: Τι απαντάει η Αρμενία

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
PHOTO By MIL.AM (ARMENIAN MOD)

Συνεχή πυρά ισχυρίζεται ότι δέχεται το Αζερμπαϊτζάν από τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας στο Ναχιτσεβάν και σε άλλες περιοχές. Αζέρικες πηγές αναφέρουν ότι η Αρμενία έκανε και χρήση πυροβολικού ενώ το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει πως τα στρατεύματά του απαντούν σε κάθε επίθεση των Αρμενίων. Το υπουργείο άμυνας της Αρμενίας διαψεύδει τους αζέρικους ισχυρισμούς κατηγορώντας τους Αζέρους ότι δημιουργούν ψεύτικες αφορμές για τις επιθέσεις που οι ίδιοι πραγματοποιούν.

Συγκεκριμένα, οι Αζέροι ανέφεραν την Δευτέρα ότι αρμενικά στρατεύματα επιχείρησαν να σκάψουν χαρακώματα στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν μπροστά από τις θέσεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν που σταθμεύουν στην περιοχή Άγκνταμ αλλά σταμάτησαν «ως αποτέλεσμα των μέτρων που έλαβαν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν».

«Δεχόμαστε συνεχώς Αρμένικα πυρά στο Ναχιτσεβάν» λέει το Αζερμπαϊτζάν: Τι απαντάει η Αρμενία
PHOTO By MIL.AM (ARMENIAN MOD)

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, σύμφωνα με το αζέρικο ΥΠΑΜ δυνάμεις της Αρμενίας από την περιοχή Τσαμπαράκ άνοιξαν πυρ κατά θέσεων του στρατού του Αζερμπαϊτζάν που στάθμευαν προς την κατεύθυνση του οικισμού Novoivanovka της περιοχής Gadabay. Οι ίδιες ενέργειες αναφέρεται ότι επαναλήφθηκαν και το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, από τις 09:45 έως τις 10:00 το πρωί, οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας άνοιξαν πυρ πολλές φορές σε θέσεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν που σταθμεύουν στην περιοχή Σανταράκ του Ναχιτσεβάν χρησιμοποιώντας όπλα διαφόρων διαμετρημάτων. Το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν επεσήμανε ότι απάντησε στα πυρά των Αρμενίων σε όλες τις περιπτώσεις.

- Advertisement -

Από πλευράς του το αρμένικο υπουργείο άμυνας αρνείται ότι έχει γίνει οποιαδήποτε επιθετική από την Αρμενία αναφέρει πως πρόκειται για παραπληροφόρηση από το Αζερμπαϊτζάν.

Ακόμα το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τις δυνάμεις του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) ότι επιχείρησαν να πλήξουν τα στρατεύματά του χρησιμοποιώντας σκύλο καμικάζι. Οι αρχές του Αρτσάχ αρνούνται κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς και τους αποδίδουν στην συνεχιζόμενη αζέρικη προπαγάνδα.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR