Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

CNBC – Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εξασθένισης του νομίσματος,υψηλού χρέους, μείωσης των συναλλαγματικών αποθεμάτων και αυξανόμενης ανεργίας,

η οικονομία της Τουρκίας βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση για να αντιμετωπίσει τον COVID-19, ανέφερε το CNBC επικαλούμενο ειδικούς.

«Έρχονται δύσκολες στιγμές, επειδή η Τουρκία βρισκόταν ήδη σε ευάλωτη θέση πριν το χτύπημα του κοροναϊού», δήλωσε ο Can Selçuki, διευθύνων σύμβουλος της Istanbul Economics Research, στο CNBC.

«Εάν οποιαδήποτε χώρα αντιμετωπίσει κρίση δημοσίου χρέους, υπάρχουν κίνδυνοι να υπάρξει μεταδοτική επίδραση στις αναδυόμενες αγορές», δήλωσε στο CNBC ο Agathe Demarais, διευθυντής παγκόσμιας πρόβλεψης στο Economist Intelligence Unit.

«Ότι η Τουρκία έχει μεγάλες εξωτερικές χρηματοδοτικές ανάγκες και ένας ιδιωτικό τομέα υπεχρεωμένο σε ξένο νόμισμα, συνθέτει αυτούς τους κινδύνους».

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας, εξαιρουμένου του χρυσού, ανήλθαν σε 77,4 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Τουρκίας για το 2020 εκτιμόνται στα 170 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, η λίρα έπεσε επίσης αφού ο Ερντογάν απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε αποδοχή υποστήριξης από το ΔΝΤ, το οποίο πολλοί αναλυτές λένε ότι η Τουρκία θα χρειαστεί.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα