ΑΙΓΥΠΤΟΣ

“Χτύπησε η ΜΕΔΟΥΣΑ 11” στην Κρήτη: Ολοκλήρωση τελικής φάσης

Φωτογραφία: ΓΕΕΦ & Υπουργείο Άμυνας Κύπρου (Twitter)

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, παρακολούθησε την τελική φάση της αεροναυτικής άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11»,που ήταν σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή της Κρήτης με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κύπρου.

“Ο Χαράλαμπος Πετρίδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης συνεχάρη όλους τους εμπλεκομένους για τη συμμετοχή τους και διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών

Πέραν των πιο πάνω, ο κ. Υπουργός τόνισε τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης δραστηριότητας καθώς αυτή ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με χώρες της ευρύτερης περιοχής για την αντιμετώπιση κοινών απειλών, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας.” ανακοίνωσε το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας, το οποίο δημοσίευσε και βίντεο απο την άσκηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Σιδέρη και της Ευτυχίας Πενταράκη για το ertnews.gr τα επιχειρησιακά σενάρια που περιλεμβάναν ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών από Ελικόπτερο, νηοψία και αναρρίχηση σε πολεμικό πλοίο, συνδυασμένη αποβατική ενέργεια στο Μάλεμε (Κρήτης), καθώς και εικονικές αεροπορικές προσβολές από μαχητικά αεροσκάφη.

NEMESISHD.GR με πληροφορίες απο Υπουργείο Άμυνας Κύπρου & ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright © 2014-2021 NEMESISHD. All Rights Reserved

Exit mobile version