“Χτυπάμε το Ιράν παντού” – Δήλωση Νετανιάχου ελάχιστες ώρες πριν τις αεροπορικές προσβολές στην Δαμασκό

“Χτυπάμε το Ιράν παντού” – Δήλωση Νετανιάχου ελάχιστες ώρες πριν τις αεροπορικές προσβολές στην Δαμασκό

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγόρησε επίσημα το Ιράν οτι βρίσκεται πίσω απο την εκρηξη σε Ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν ελάχιστες ώρες πριν την επίθεση του Ισραήλ στην Συρία οπως αποκαλύπτει το ραδιόφωνο Kan του Ισραήλ

Οπως σας ενημερώσαμε πρώτοι και χθές κατα την διάρκεια της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στη Δαμασκό απο πολλούς θεωρήθηκε ως απάντηση στο Ιράν για την έκρηξη στο ισραηλινό πλοίο.

Ο Νετανιάχου είχε αποφύγει να απαντήσει για το αν το Ισραηλ θα απαντήσει στην επίθεση αυτη του Ιράν.

Το MV Helios Ray, ένα πλοίο μεταφοράς οχημάτων, χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας την προηγούμενη βδομάδα από έκρηξη που ένας Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σφοδρή.

“Ήταν πράγματι μια επιχείρηση του Ιράν. Αυτό είναι σαφές”, δήλωσε ο Νετανιάχου στο ραδιόφωνο Καν.

Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ θα ανταποδώσει, επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις σχετικά με την αποφασιστικότητά του να αποτρέψει το Ιράν από την ανάπτυξη πυρηνικής ικανότητας και πρόσθεσε:

“Χτυπάμε (το Ιράν) σε όλη την περιοχή”.

Το ραδιόφωνο Καν δήλωσε ότι η συνέντευξη καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής, προτού η Συρία κατηγορήσει το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις γύρω από τη νότια Δαμασκό.

Το Ισραήλ δεν εχει ακόμα επιβεβαίωσει την επίθεση και δεν αναμένεται να το κάνει, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι εξαπολύει συχνές στρατιωτικές επιθέσεις κατά των Ιρανικών δυνάμεων στη Συρία.

Share
Translate »