Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Tekin Acar, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων προσωπικής φροντίδας και καλλυντικών προϊόντων στην Τουρκία, έχει πτωχεύσει, ανέφερε η τουρκική ειδισεογραφική ιστοσελίδα Diken την Παρασκευή.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης, ανέφερε η Diken παραθέτοντας την απόφαση.

Η Tekin Acar είχε 80 καταστήματα σε ολόκληρη την Τουρκία, αλλά άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο καθώς η εταιρία αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες. Πολλά από τα καταστήματά της βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη και οικονομικό κέντρο της Τουρκίας.

Οι τουρκικές επιχειρήσεις είδαν τα κέρδη τους να συμπιέζονται μετά από μια νομισματική κρίση, η οποία έσπασε την οικονομία το καλοκαίρι του 2018, προκάλεσε αύξηση της ανεργίας και μείωσε την αγοραστική δύναμη.

Η Tekin Acar έχει πουλήσει μερικά από τα καταστήματά της στη γαλλική πολυεθνική αλυσίδα Sephora.

Οι πτωχεύσεις στην Τουρκία έχουν αυξηθεί σημαντικά, ιδίως μεταξύ κατασκευαστικών εταιρειών, λιανοπωλητών και εστιατορίων. Οι πωλητές καλλυντικών είναι ευάλωτοι επειδή η τιμή πολλών προϊόντων συνδέεται με κινήσεις συναλλάγματος – η λίρα έχασε το 28% της αξίας της το 2018 και 11% πέρυσι.

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα