Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ “ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” – Το «Ξέκοψε» στην Τουρκία ο Σάλεχ

“ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” – Το «Ξέκοψε» στην Τουρκία ο Σάλεχ

"ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" - Το «Ξέκοψε» στην Τουρκία ο Σάλεχ - NEMESISHD.GR

Στη χθεσινή συνάντηση με τον Νίκο Δένδια ο Προέδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ, κατέστησε σαφές ότι το μνημόνιο οριοθέτησης που υπεγράφη μεταξύ της πρώην Λιβυκής κυβέρνησης Σαράτζ και της Τουρκίας είναι παράνομο και δεν έχει καμια νομική ισχύη.

Ο Σάλεχ είπε συγκεκριμένα: «το πρώην Προεδρικό Συμβούλιο δεν είχε την εξουσία να συνάψει συμφωνίες ή μνημόνια που δεν επικυρώθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων».

“Η Βουλή των Αντιπροσώπων ανέτρεψε την επικύρωση της συμφωνίας, κηρύσσοντάς την άκυρη“, δήλωσε ο Σάλεχ και πρόσθεσε ότι “επιμένουμε στην προστασία της κυριαρχίας της Λιβύης, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα και απορρίπτουμε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της ασφάλειας της Μεσογείου.

Ο Αγκίλα Σάλεχ φανέρωσε για ακόμα μια φορά την καλή σχέση που έχει με την Ελλάδα αλλα και το πόσο σημαντική θεωρεί την χώρα μας για την Λιβύη καθώς δήλωσε:

«Αναμφίβολα εκτιμούμε ιδιαίτερα τις καλές σχέσεις που μας συνδέουν με την Ελλάδα και εκτιμούμε ιδιαίτερα την απόφαση να ανοίξουμε και να λειτουργήσουμε το ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη, όπου θα είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ Ελλήνων και Λίβυων, ειδικά για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο».

“Χρειαζόμαστε τους Έλληνες φίλους μας την επόμενη περίοδο και ειδικά κατά την περίοδο ανοικοδόμησης της Λιβύης”.

Exit mobile version