ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ: Τουρκική ανάμειξη – Εκτός ο Χαλίφα Χάφταρ; – Επιστροφή Καντάφι

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Πινάρ Καρά, η Τουρκία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της βοήθεια στη Λιβύη στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας με τη διεθνώς αναγνωρισμένη νόμιμη κυβέρνηση.

Περισσότεροι από 6.000 Λίβυοι στρατιώτες έχουν εκπαιδευθεί από τον τουρκικό στρατό, ενώ άλλοι 974 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία εκπαίδευσης και το νοσοκομείο της Τρίπολης που διαχειρίζεται η Τουρκία έχει περιθάλψει περισσότερους από 20.000 Λίβυους ασθενείς.

Λόγω του ρόλου της Τουρκίας να βοηθήσει να επανέλθει η πολιτική κατάσταση της Λιβύης σε καλό δρόμο, η Ταγματάρχης Πινάρ Καρά κατέστησε σαφές ότι η χώρα της δεν είναι ξένη δύναμη που αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης.

Σύμφωνα με την Κάρα, το κύριο εμπόδιο για την ειρηνική κατάληξη της διαμάχης στη χώρα είναι το στρατόπεδο του Χαλίφα Χάφταρ. Βέβαια η συμπαθητική Ταγματάρχης Πινάρ Καρά κατα την ενημέρωσή της ξέχασε να μας πει, πως η Τουρκία μετέφερε περίπου 17,500 τρομοκράτες μισθοφόρους απο τη Συρία απευθείας στη Λιβύη και τι φρικαλεότητες προκάλεσαν.

Επίσης, ξέχασε να μας μιλήσει για τις καταγγελίες περί λεηλάτησης απο τις δυνάμεις της Τουρκίας και των καλών παιδιών που έφερε απο την Συρία σε Λιβυκές πόλεις.

Χαλίφα Χάφταρ
PHOTO: Twenty20

Η Τουρκία πάντως φαίνεται να τοποθετείται για τα καλά εναντίον του Χαφτάρ στις Λιβυκές εκλογές καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενα απόλυτο ΧΑΟΣ με τις υποψηφίοτητες να ακυρώνονται η μία μετα την άλλη και δικαστήρια να επαναφέρουν τους υποψηφίους στην εκλογική διαδικασία συνεχώς.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι οτι το εφετείο της Zawiya απέκλεισε τον Χαλίφα Χάφταρ από τις προεδρικές εκλογές αποφάσιζοντας την Τρίτη ότι αποδέχεται την έφεση και κηρύσσει παράνομη την απόφαση της Ύπατης Εκλογικής Επιτροπής σχετικά με την έγκριση της υποψηφιότητας του Χαλίφα Μπελκασίμ Χάφταρ.

Η απόφαση απ’ ότι φαίνεται του εφετίου της Zawiya δεν έχει νομική ισχύ καθώς μόνο το εφετείο της Βεγγάζης έχει την δυνατότητα να θέσει εκτός την υποψηφιότητα του Χαλίφα Χάφταρ και εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε οτι η Βεγγάζη είναι υπο τον έλεγχο του Χάφταρ.

Για να καταλάβουμε την τεράστια χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, το Εφετείο της Τρίπολης απέρριψε και τις προσφυγές κατά του τωρινού πρωθυπουργού Abdul Hamid Dbeibah. Ανέβαλε επίσης δύο άλλες προσφυγές για την Τετάρτη που αναμένονται και αυτές να ακυρωθούν, με την πιο σημαντική απόφαση να αποτελεί την ακύρωση των προσφυγών εναντίον του γιού του Καντάφι, ο οποίος ξαναμπαίνει στην εκλογική διαδικασία.

NEMESISHD.GR – Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου απο αλλα media χωρίς σχετική άδεια

Exit mobile version