Βρετανικός στρατός & ΗΠΑ σε ετοιμότητα “μάχης” λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

Βρετανικός στρατός & ΗΠΑ σε ετοιμότητα “μάχης” λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

Ο Βρετανικός στρατός τέθηκε σε επιφυλακή λόγω της Ρωσίας. Αναφέρει δημοσιεύμα του The Mirror επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Βρετανίας.

“Η συγκέντρωση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας έχει προκαλέσει ανησυχία στο Υπουργείο Άμυνας (της Βρετανίας). Η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς. Θα το περιέγραφα ως μια κλιμακούμενη κρίση”, ανέφερε η πηγή της Βρετανικής εφημερίδας.

Η Βρετανική κυβέρνηση και η στρατιωτική διοίκηση του Βρετανικού στρατού ανέφεραν επίσης ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή “με αυξανόμενη ανησυχία”.

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (EUCOM) επίσης έχει θέσει το στρατό της στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας μάχης λόγω της συγκέντρωσης των ρωσικών στρατευμάτων. 

Συγκεκριμένα η Εκπρόσωπος της EUCOM  Γουέντι Σνάιντερ, από την πλευρά της, αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομερώς τα επίπεδα ετοιμότητας μάχης των στρατευμάτων, επικαλούμενη οτι οι πληροφορίες ειναι διαβαθμισμένες. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ “παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση”.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »