Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Μπαράζ πυροβολικού της Βόρειας Κορέας ταράζει ξανά την κορεατική χερσόνησο: Με απάντηση απειλή η Νότια Κορέα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 60 βλήματα πυροβολικού στη θαλάσσια ζώνη ασφαλείας στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της σήμερα, Σάββατο, όπως ανέφερε το Κοινό Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Κορέας (JCS). Αυτή η επιθετική πράξη σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ασκήσεων με πραγματικά πυρά κοντά στα αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα και στην νεκρή ζώνη (buffer zone), προκαλώντας σημαντική ανησυχία στην περιοχή.

Η Νότια Κορέα αποκάλυψε ότι αυτές οι βολές πυροβολικού εντοπίστηκαν στις νοτιοδυτικές παράκτιες περιοχές της Βόρειας Κορέας. Οι οβίδες προσγειώθηκαν στη θαλάσσια νεκρή ζώνη της Βόρειας Οριακής Γραμμής (NLL), των ντε φάκτο θαλάσσιων συνόρων στην Κίτρινη Θάλασσα. Αυτή η περιοχή ορίστηκε στο πλαίσιο της διακορεατικής στρατιωτικής συμφωνίας του 2018, η οποία είχε στόχο να μειώσει τις εντάσεις στα σύνορα.

Αυτό το τελευταίο περιστατικό ακολουθεί ένα τεταμένο επεισόδιο την Παρασκευή, όταν η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα πυροβολικού κοντά σε δύο νησιά στα δυτικά σύνορα της Νότιας Κορέας, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η Νότια Κορέα απαντώντας στις χθεσινές κινήσεις της Βόρειας Κορέας, από την πλευρά της εκτόξευσε και αυτή 400 βλήματα πυροβολικού προς την περιοχή. Επίσης σήμερα προειδοποίησε άμεσα τον Κιμ Γιονγκ Ουν να σταματήσει αυτήν την επίδειξη ισχύος γιατί διαφορετικά θα απαντήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα