Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Αζέρικο χτύπημα μια ανάσα από την βάση της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τι ξέρουμε μέχρι τώρα [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στον απόηχο της νέας σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), εμφανίστηκε ένα κύμα μη επαληθευμένων αναφορών από αρμενικά πρακτορεία ειδήσεων, που αναφέρουν επίθεση από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν σε χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών που ανήκουν στις Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στο Καραμπάχ.

Αυτές οι ειρηνευτικές δυνάμεις σταθμεύουν στην περιοχή μετά από μια τριμερή συμφωνία που περιλαμβάνει το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και τη Ρωσία.

Μια εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που παρέχεται από τα μέσα ενημέρωσης που το αναπαράγουν δείχνει όντως μια σημαντική έκρηξη αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται μέσα στην βάση αλλά σίγουρα είναι πολύ κοντά της. Αζέρικες πηγές αναφέρουν ότι όντως πραγματοποιήθηκε χτύπημα αλλά σε Αρμένικες δυνάμεις που δεν παρέδωσαν τα όπλα τους και σταθμεύουν κοντά στις Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις για περισσότερη προστασία.

Το χτύπημα επίσης παρά την δημοσίευση του σήμερα, μάλλον πραγματοποιήθηκε στις 19 ή 20 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει καμία αναφορά από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν φήμες για μια δύναμη περίπου 7000 ανδρών που έχουν αρνηθεί να παραδωθούν και μάλλον ετοιμάζονται για αντάρτικό. Σύμφωνα με την συμφωνία, έχουν ξεκινήσει μέτρα από όλες τις πλευρές στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ με στόχο τη διασφάλιση της αποχώρησης και αφοπλισμού των αρμενικών στρατιωτικών δυνάμεων με Ρωσική διαμεσολάβηση.

Το χτύπημα προς το παρόν δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ως προς την επικινδυνότητα του προς τις Ρωσικές δυνάμεις όμως μαζί με την δολοφονία ομάδας των Ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων πρόσφατα στο Καραμπάχ από πιθανός Αζέρικες δυνάμεις, προφανώς έχει στόχο να στείλει μήνυμα στην Ρωσία από το Αζερμπαϊτζάν ότι πρέπει να εγκαταλείψει την περιοχή.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα