Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αυξημένες κατά 20 περίπου τοις εκατό είναι οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στον Έβρο το τελευταίο διάστημα.

Οι δουλέμποροι επιχειρούν την εισχώρηση μεταναστών από διάφορα σημεία του ποταμού και στη συνέχεια τους μεταφέρουν μέσω μεγάλων οδικών δικτύων στη Θεσσαλονίκη.

Πολλοί εκ των μεταναστών και των προσφυγων που συλλαμβάνονται, αιτούνται πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, επικαλούμενοι πως ήταν κρατικοί λειτουργοί στην Τουρκία και αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αυξάνουν την ετοιμότητα σε Έβρο και Αιγαίο, με σκοπό την αποτροπή ενός νέου “κύματος” μαζικών μεταναστευτικών ροών καθοδηγούμων απο την Τουρκία, όπως συνέβη τον περασμένο Μάρτιο.

«Υπάρχει αρκετή πίεση στις υπηρεσίες μας αλλά δεν έχουμε σε καμία περίπτωση την εισβολή του Μάρτιου» είπε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων της περιοχής, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, στο ΘΕΜΑ radio.

«Περιμένουμε τον νέο φράχτη, τις θερμικές κάμερες και με τους νέους συνοριοφύλακες η φύλαξη των συνόρων θα γίνει καλύτερη», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «μαζί με εμάς τους παλιούς που συμπληρώνουμε 22 στην πρώτη γραμμή της φύλαξης της χώρας, τα νέα παιδιά που τα βλέπουμε ορεξάτα να θέλουν να δουλέψουν νομίζω ότι τα πράγματα θα ειναι καλύτερα».

«Το ηθικό των κατοίκων του Έβρου ήταν και είναι υψηλό. Μας έδωσαν τέτοια δύναμη τον Μάρτιο για να κρατήσουμε την εισβολή και τον πόλεμο της προπαγάνδας από την Τουρκία», είπε ο κ. Γιαλαμάς.

Με πληροφορίες απο ΘΕΜΑ Radio & CNN Greece

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα