Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Η Τουρκία στηρίζει τρομοκράτες”

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Η Τουρκία στηρίζει τρομοκράτες”

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της Αυστρίας κάλεσε τον Τούρκο Πρέσβη, Οζάν Σεϊχούν, καθώς ο Ερντογάν “καταράστηκε” τη Βιέννη για την ανύψωση της ισραηλινής σημαίας πάνω από κυβερνητικά κτίρια σε ένδειξη αλληλεγγύης σχετικά με τις εχθροπραξίες με τη Γάζα.

“Μετά από αυτές τις παράλογες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν, ο Τούρκος πρεσβευτής κλήθηκε στο υπουργείο το πρωί για να του μεταβιβαστεί με σαφήνεια η θέση της Αυστρίας”, δήλωσε το αυστριακό υπουργείο.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, με τη σειρά του, ανέφερε σε δήλωσή του στο Sputnik ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να διευθετηθεί με οργή (ακριβής έκφραση “με αφρό στο στόμα”) αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν.

Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση“, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι επιτιθέμενοι σε κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αυστριακής, οι οποίες απέναντι στην τρομοκρατία βρίσκονται στο πλευρό του Ισραήλ, οι Τούρκοι πολιτικοί δείχνουν για άλλη μια φορά “την τρομακτική αντίληψή τους για το νόμο. Αντί να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, καλούμε επειγόντως την Τουρκία να συμβάλει στην αποκλιμάκωση”.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »