Πραγματικά δεν υπάρχει σταματημός στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας με το Γενικό Επιτελείο Στρατού να έχει πάρει «φωτιά» για την προετοιμασία του νέου εξοπλιστικού του προγράμματος που στοχεύει στον εκσυχρονισμό των χερσαίων δυνάμεων της χώρας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

«Την Πέμπτη 19 Μαΐ 22, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ διαδικτυακή παρουσίασης από εκπροσώπους της εταιρείας SAAB, σχετικά με τα ΑΤ (αντιαρματικά) μικρού βεληνεκούς, Α-Τ 4, CARL GUSTAV M4 και NLAW» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Αν και η παρουσίαση έγινε στις 19 Μαϊου 2022, δημοσίευθηκε σήμερα και κρίνεται ως αρκετά σημαντική καθώς τα συστήματα που παρουσίασε η SAAB δηλαδή τα αντιαρματικά AT-4, Carl Gustaf και NLAW έχουν αποδείξει την επιχειρησιακή αξία τους στο πεδίο της μάχης.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ περιέχει ένα ορθογραφικό λάθος και δεν είναι «Carl Gustav M4» αλλά Carl Gustaf M4.
Διαβάστε ακόμα: Σύστημα Παθητικής Προστασίας (ERA) για τα τεθωρακισμένα εξετάζει το ΓΕΣ





