, ΑΣΤΕΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Θα εκδώσουμε εκθέσεις για το «Καλό της ανθρωπότητας», NEMESIS HD

ΑΣΤΕΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Θα εκδώσουμε εκθέσεις για το «Καλό της ανθρωπότητας»

Η Τουρκία θα υποβάλλει ετησίως εκθέσεις σχετικά με πράξεις ισλαμοφοβίας και ρατσισμού σε άλλες χώρες, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στο 7ο Συνέδριο του AKP στην επαρχία της Αττάλειας, ο Τσαβούσογλου είπε ότι μέχρι σήμερα, η ΕΕ και οι ΗΠΑ δημοσιεύουν εκθέσεις για την Τουρκία και άλλες χώρες, αλλά από τώρα και στο εξής, η Τουρκία θα εκδίδει κι αυτή τις δικές της εκθέσεις “για το καλό της ανθρωπότητας”.

Είπε ότι η Τουρκία δεν παίζει πλέον με τους κανόνες των άλλων σε θέματα που αφορούν την ίδια.

“Η διπλωματία είναι πάντα η προτεραιότητά μας, αλλά διδάσκουμε επίσης σε όσους δεν πιστεύουν στη διπλωματία το να επιστρέφουν στο τραπέζι”, είπε.

Όσον αφορά τις θαλάσσιες διαμάχες για την Ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι η Τουρκία παρόλο που διεκδικεί τις απαιτήσεις της, τάσσεται υπέρ της «δίκαιης μοιρασιάς», αλλά η ελληνική πλευρά έχει αποκηρύξει αυτήν την προσέγγιση.

“Όλοι έχουν μάθει τους τρόπους συνεργασίας με την Τουρκία”, είπε.

Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι δόθηκαν θετικά μηνύματα για την ΕΕ τον Δεκέμβριο και ότι σχεδιάστηκε ένας “οδικός χάρτης” για την ανάπτυξη σχέσεων σε ένα θετικό περιβάλλον.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης ότι η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει και σκληρή και ήπια ισχύ στη διπλωματία και ότι είναι πρώτη στον κόσμο όσον αφορά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Share

One thought on “ΑΣΤΕΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Θα εκδώσουμε εκθέσεις για το «Καλό της ανθρωπότητας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020-21