Αρχική ΑΣΚΗΣΕΙΣ Ασκήσεις: ADEX και PASSEX της ΠΑ και ΠΝ δυτικά της Κρήτης

Ασκήσεις: ADEX και PASSEX της ΠΑ και ΠΝ δυτικά της Κρήτης

0
Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, Ελληνικές δυνάμεις ασκήθηκαν με την SNMG-2 δυτικά της Κρήτης και προχώρησαν στην διεξαγωγή τόσο ασκήσεων PASSEX όσο και ADEX.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΕΛΛΗ με Μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG-2), στην οποία έχει ενταχθεί και η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

Ασκήσεις: ADEX και PASSEX Δυτικά της Κρήτης
Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΕΘΑ

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, στοχοποίησης, προχωρητικών ελιγμών, ηλεκτρονικού και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise – ADEX) με την συμμετοχή 2 F-4 και 1 ΑΣΕΠΕ EMB-145Η της ΠΑ.

Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΕΘΑ

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο” καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα: Επικοινωνία Μητσοτάκη – Νετανιάχου: Η Ελλάδα μπροστά στις εξελίξεις (nemesishd.gr)

Exit mobile version