Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Αρμενία: Νεκροί Αρμένιοι στρατιώτες από νέα επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Kut

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε πρόσφατη ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, αναφέρεται ότι στις 2 Οκτωβρίου, γύρω στις 2:25 μ.μ. (τοπική ώρα), οι στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν επίθεση κοντά στο Kut στο εθνικό έδαφος της Αρμενίας.

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στοχοποίησαν Αρμένικο όχημα που μετέφερε προμήθειες σε Αρμένιους στρατιώτες που σταθμεύουν σε φυλάκια στην περιοχή. Αυτή η σκόπιμη επίθεση στο όχημα ανεφοδιασμού οδήγησε σε αδιευκρίνιστο αριθμό απωλειών για την Αρμένικη πλευρά. Μέχρι αργά το απόγευμα, γύρω στις 4 μ.μ. τοπική ώρα, το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας αναφέρει ότι οι εντάσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής έχουν μερικώς αποκλιμακωθεί.

Η επίθεση αυτή τονίζουμε συνέβη εναντίον του εθνικού έδαφους της Αρμενίας το οποίο η Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης είναι δεσμευμένη να υπερασπιστεί ακόμα και με την χρήση βίας. Μένει να δούμε αν το Αζερμπαϊτζάν μεθυσμένο από την νίκη του στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) θα προχωρήσει σε επίθεση και κατά της Αρμένικης επαρχίας του Σιουνίκ για να ενωθεί με το Ναχιτσεβάν.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη παρατηρηθεί μετακινήσεις δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα με την Αρμενία και περισταστικά όπως το σημερινό δείχνουν το πόσο σημαντικό είναι η Αρμενία να εξοπλιστεί έγκαιρα και να βοηθηθεί με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Μεγάλη επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ – Πώς απάντησε ο IDF

Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσε σήμερα η Χεζμπολάχ από...

Η εξέλιξη της στρατιωτικής τεχνολογίας στον 21ο αιώνα: Μια νέα εποχή πολέμου

Σε μια εποχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις συνεχίζουν με...

Διαβάστε ακόμα