Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι Δυναμεις της Αρμενιας , καταφεραν να επικρατήσουν στις χθεσινές μαχες ενάντια στο Αζερμπαιτζαν και μαλιστα συμφωνα με πληροφορίες προωθήθηκαν 5-6 χιλιόμετρα πιο μεσα σε καποιες περιοχες των συνόρων.

Συμφωνα με τις επισημες πληροφορίες, η Αρμενια εχει 4 Τραυματιες και το Αζερμπαιτζαν 5 νεκρους με περιπου 9 τραυματίες απο τις συγκρούσεις. Η Συγκρουση βρισκεται ακομα σε εξέλιξη αλλα υπαρχει προσπάθεια αποκλιμάκωσης απο τις 4 το πρωί.

Ανακοίνωση Αρμένικου ΥΠΕΞ:

Στις 1:45 μ.μ., οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν επανέλαβαν την προσπάθειά τους να πάρουν τη συνοριακή θέση των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων, χρησιμοποιώντας πυροβολικό, αλλά απέτυχαν και αρμενική πλευρά τους ώθησε πίσω, προκαλώντας τους απώλειες.

Το βράδυ, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε ξανά με τανκς προς την ίδια θέση. Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν σε τακτά διαστήματα όλη τη νύχτα.

Όλες οι προσπάθειες του αντιπάλου αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από τις μονάδες των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρωί της 13ης Ιουλίου, ο αντίπαλος επανέλαβε προκλητικές ενέργειες, συνεχίζοντας να πυροβολεί προς την κατεύθυνση των αρμενικών θέσεων.

Η Αρμενική πλευρά δεν υπέστη καμία απώλεια.

Ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε ότι το προσωπικό και η διοίκηση του Αρμενικού στρατού έχουν την εντολή να παραμείνουν συγκρατημένοι και σε περίπτωση πρόκλησης από τον αντίπαλο προς την κατεύθυνση των αρμενικών συνόρων, να ανταποκριθούν όπως απαιτείται.

Οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν χτυπούν τους οικισμούς του Αζερμπαϊτζάν. Στοχεύουν μόνο υποδομές και τα τεχνικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν θα φέρει όλη την ευθύνη για τις απώλειες από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν και για τις συνέπειες της εντατικοποίησης της κατάστασης.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα