“Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ” – Σταθεροποιείται η κατάσταση – ΠΟΥΤΙΝ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

“Η ρωσική ειρηνευτική αποστολή παρακολουθεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των αμάχων, συνοδεύει τους πρόσφυγες και το ανθρωπιστικό φορτίο. Η κατάσταση έχει γενικά σταθεροποιηθεί», δήλωσε χθες ο Πούτιν σχετικά με την ειρηνευτική αποστολή στο Καραμπάχ.

Επίσης, σε σχόλιο δημοσιογράφου που είπε ότι «κανείς δεν αναγνώρισε το καθεστώς του Καραμπάχ» απάντησε:

“Αυτό είναι αλήθεια: κανείς δεν το αναγνώρισε τότε ή αργότερα. Παρεμπιπτόντως, ούτε η ίδια η Αρμενία δεν την αναγνώρισε … Όσον αφορά την αναγνώριση ή τη μη αναγνώριση του Καραμπάχ ως ανεξάρτητου κράτους, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά αυτός ήταν αναμφίβολα ένας σημαντικός παράγοντας, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια της αιματηρής σύγκρουσης που ελπίζω ότι έχει τελειώσει.

Αναγνωρίσαμε την έκφραση της βούλησης των ανθρώπων που ζουν στην Κριμαία να επανενωθούν με τη Ρωσία ως δίκαιη, και συναντήσαμε τον λαό στα μισά του δρόμου, το κάναμε ανοιχτά.

Μπορεί να αρέσει σε ορισμένους, σε άλλους μπορεί να μην αρέσει, αλλά το κάναμε προς το συμφέρον των ανθρώπων που ζουν εκεί και προς το συμφέρον της Ρωσίας, και δεν ντρεπόμαστε να μιλάμε ανοιχτά γι’ αυτό. Αυτό δεν συνέβη με το Καραμπάχ, και αυτό, φυσικά, έχει επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις εκεί”.

Αργότερα στη συνέντευξη, ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε:

“Η Αρμενία δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Όσον αφορά το διεθνές δίκαιο, αυτό σήμαινε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι παρακείμενες περιοχές ήταν ένα αναφαίρετο τμήμα της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.”

Exit mobile version