ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Ο Λαβρόφ προειδοποιεί την Τουρκία

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Ο Λαβρόφ προειδοποιεί την Τουρκία

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΩΣΙΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε τη Δευτέρα την Τουρκία για τις προσπάθειες της να πυροδοτήσει αντίπαλα προς τη Ρωσία «στρατιωτικά συναίσθηματα» στην Ουκρανία μετά την αναγγελία της Άγκυρας οτι θα συνδράμει περισσότερο στρατιωτικά τις Ουκρανικές Ένοπλες δυνάμεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο μήνα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το Κίεβο εν μέσω συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τότε ότι η Τουρκία και η Ουκρανία είχαν οργανώσει μια κοινη πλατφόρμα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας τους για να συζητήσουν τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας, προσθέτοντάς ότι η πλατφόρμα αυτή “δεν ήταν σε καμία περίπτωση κίνηση εναντίον τρίτων χωρών”.

“Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους Τούρκους συναδέλφους μας να αναλύσουν προσεκτικά την κατάσταση και να σταματήσουν να τροφοδοτούν το στρατιωτικό συναίσθημα του Κιέβου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Argumenty i Fakty δίνοντας ουσιαστικά ενα τελεσίγραφο στην Τουρκία ώστε να κάνει πίσω.

Ακόμα, πήγε το θέμα και ενα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι η ενθάρρυνση των «επιθετικών» ουκρανικών ενεργειών έναντι της Κριμαίας που ανήκει στη Ρωσία ισοδυναμεί με καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας του συνόλου της Ρωσίας.

“Ελπίζουμε ότι η Άγκυρα θα προσαρμόσει τη γραμμή της με βάση τις νόμιμες ανησυχίες μας.” είπε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ.

Share
Translate »