ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ | Η ExxonMobil ξεκινάει εργασίες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις της EXXON MOBIL στα κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο κοίτασμα “Γλαύκος” του οικοπέδου 10.

Σύμφωνα με NAVTEX που εκδόθηκε από τον σταθμό της Λάρνακας, από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν “προπαρασκευαστικές και γεωτρητικές εργασίες” στο μεγάλο κοίτασμα “Γλαύκος” που έχει εντοπίσει από το 2019 η εταιρεία.

Πριν από περίπου έναν μήνα, η Υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νατάσα Πηλείδου, είχε προαναγγείλει την έναρξη των γεωτρήσεων, οι οποίες θα καθορίσουν εάν το συγκεκριμένο κοίτασμα βρίσκεται στο υψηλότερο ή χαμηλότερο άκρο του εκτιμώμενου μεγέθους των 142-227 δισεκατομμύριων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

Η υπουργός ενέργειας της Κύπρου είχε επίσης αναφέρει ότι η κοινοπραξία της γαλλικής Total με την ιταλική Eni πρόκειται να ξεκινήσουν γεώτρηση το πρώτο εξάμηνο του 2022 για να καθορίσουν το μέγεθος του κοιτάσματος στο οικόπεδο 6.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version