Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) Υποστράτηγος Χέρζι Χαλέβι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σήμερα στην αεροπορική βάση Tel Nof, υποσχέθηκε πως το Ισραήλ θα απαντήσει στη χθεσινή επίθεση του Ιράν, επισημαίνοντας πως ο IDF μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή και πως όποιος δεν το γνωρίζει αυτό θα το καταλάβει.
«Ο Ισραηλινός στρατός έχει την ικανότητα να φτάσει και να χτυπήσει οποιοδήποτε σημείο στη Μέση Ανατολή. Και όσοι από τους εχθρούς μας δεν το έχουν καταλάβει μέχρι τώρα, θα το καταλάβουν σύντομα», είπε σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του από την αεροπορική βάση.
«Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους χθες στο κράτος του Ισραήλ. Το Ιράν επιτέθηκε σε περιοχές αμάχων και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές πολλών αμάχων. Χάρη στην σωστή συμπεριφορά των πολιτών και την υψηλής ποιότητας άμυνα, η ζημιά είναι σχετικά μικρή. Θα απαντήσουμε! Ξέρουμε πώς να εντοπίσουμε σημαντικούς στόχους, ξέρουμε πώς να χτυπήσουμε με ακρίβεια και δύναμη», δήλωσε ο Χαλέβι.
Επιπλέον, αναφορικά στην επερχόμενη απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση, πηγή που μίλησε στην Times of Israel αναφέρει πως τα ισραηλινά αντίποινα θα έχουν στόχο να προκαλέσουν «μεγάλη οικονομική ζημιά» και πως γενικά το χτύπημα θα πρέπει να είναι μεγάλο και να γίνει σύντομα. Βάσει αυτών των πληροφοριών και της δήλωσης του Χαλέβι για τους «σημαντικούς στόχους» το Ισραήλ θα μπορούσε πιθανόν να σκέφτεται να χτυπήσει ενεργειακές υποδομές του Ιράν.