ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – Η ΕΕ “βάζει χέρι” στην Τουρκία για τις συλλήψεις Κούρδων

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – Η ΕΕ “βάζει χέρι” στην Τουρκία για τις συλλήψεις Κούρδων

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζει η Τουρκία βομβάρδισαν την πόλη Ain Issa στη βορειοανατολική Συρία με βολές πυροβολικού και βαρέων πολυβόλων.

Ο τουρκικός στρατός χτύπησε με βαρύ πυροβολικό το χωριό Al-Mushairefa, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Μ4 ανατολικά της πόλης Ain Issa, ενώ οι μονάδες του TFSA προσπάθησαν να καταλάβουν το χωριό.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Rojava network, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την ανησυχία της για τη συνέχιση της προκλητικής πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης κατά του αντιπολιτευόμενου κουρδικού κόμματος HDP.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Peter Stano, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί ιδιαίτερα για τις αδιάκριτες συλλήψεις που πραγματοποιούνται από τις τουρκικές αρχές του κατά των μελών του HDP.

Ο Στάνο επεσήμανε ότι το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει να συλλαμβάνει εκατοντάδες πολιτικούς και μέλη του αντιπολιτευόμενου HDP με ψευδείς κατηγορίες.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το τουρκικό καθεστώς δεν έχει ακόμη εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την απελευθέρωση του Selahattin Demirtaş, τονίζοντας την ανάγκη το τουρκικό καθεστώς να ακολουθεί τους διεθνείς νόμους.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »