ΑΠΟΤΡΟΠΗ “ΝΕΟΥ ΕΒΡΟΥ” – Το ΚΥΣΕΑ & οι επικίνδυνες εξελίξεις

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική κυβέρνηση, συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Προτεραιότητα για την χώρα παραμένει ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το σημαντικότερο όμως που συζητήθηκε ειναι οτι “αυξάνεται η επιφυλακή σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης” με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα περσινά γεγονότα στον Έβρο.

Δηλώνοντας οτι “Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.” το χθεσινό ΚΥΣΕΑ μόνο ως ασήμαντο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Καθώς, η Τουρκία έχει ηδη αρχίσει να πετάει σπόντες οτι δεν πρόκειται να δεχθεί το βάρος της μεταναστευσής απο το Αφγανιστάν. Την ώρα που γράφουμε αυτο το άρθρο χιλιάδες Αφγανοί που προσπαθούν να ξεφύγουν απο τους Ταλιμπάν, βρίσκονται στον δρόμο προς την Τουρκία μέσω του Ιράν.

Με δεδομένο οτι η Τουρκία εργαλοποιεί συχνά τις μεταναστευτικές ροές εις βάρος της πατρίδας μας για να πετύχει τους δικούς της σχεδιασμούς, όλα τα σενάρια για μια προσπάθεια “νέου Έβρου” μένουν ακόμα στο τραπέζι.

Share