Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ “ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” – Τουρκικό ξέσπασμα κατά του Ευρωκοινοβουλίου

“ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” – Τουρκικό ξέσπασμα κατά του Ευρωκοινοβουλίου

Η Άγκυρα κατήγγειλε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας σχετικά με την Κύπρο και το άνοιγμα των Βαρωσίων.

“Απορρίπτουμε εντελώς το μη δεσμευτικό ψήφισμα… για τη χώρα μας και την ΤΔΒΚ”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι σε δήλωσή του την Παρασκευή.

Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέτρεψαν τους ηγέτες της ΕΕ να “αναλάβουν δράση και να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις” εναντίον της Τουρκίας, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων και στην παράνομη εξερεύνηση φυσικού αερίου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η Τουρκία απορρίπτει την κατηγορία. Η Άγκυρα στηρίζει το διάλογο, ωστόσο η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων”, δήλωσε ο Ακσόι.

Αυτή η απόφαση… καταδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο αποσυνδεδεμένο από την πραγματικότητα και προκατειλημμένο είναι το ΕΚ στο Κυπριακό” πρόσθεσε.

Η ηγεσία της κατεχόμενης Κύπρου δήλωσε επίσης ότι το ψήφισμα “αγνόησε την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων”, ενώ “κατηγόρησε άδικα την Τουρκία”.

Exit mobile version