ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ – ΛΙΒΥΗ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης, την Πέμπτη, απέρριψε μια εκεχειρία που εγινε μονομερώς την προηγούμενη μέρα από τον Khalifa Haftar,για το Ραμαζάνι λέγοντας ότι «δεν εμπιστεύθηκε» την ανακοίνωση του αντιπάλου της με έδρα την Βεγγάζη.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη δήλωσε σε μια δήλωση ότι θα συνεχίσει την «νόμιμη υπεράσπισή της» και θα επιτίθεται σε «κάθε απειλή όπου υπάρχει και θα θέτει τέρμα σε παράνομες ομάδες».

Αναφερόταν σε δυνάμεις πιστές στο Χαφτάρ, οι οποίες ξεκίνησαν μια επίθεση στην πρωτεύουσα τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Ο Χαφτάρ είπε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες για τον μουσουλμανικό ιερό μήνα του Ραμαζανιού, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Απριλίου, μετά από διεθνείς εκκλήσεις για ανακωχή

“Ο στρατηγός διοικητής ανακοινώνει τη διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων από την πλευρά μας”, δήλωσε ο Αχμάντ αλ-Μεσμάρι, εκπρόσωπος του Χαφτάρ – ο οποίος ελέγχει τα ανατολικά και τμήματα της νότιας Λιβύης – από την πόλη της Βεγγάζης.

Ωστόσο, οι μάχες δεν σταμάτησαν στην Τρίπολη μετά την ανακοίνωση του Mesmari, με εκρήξεις ακόμα να ακούγονται από το κέντρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

Από τότε που άρχισαν οι μάχες τον Απρίλιο του 2019, πολλές εκεχειρίες μεταξύ των δυνάμεων του Χαφτάρ και του GNA έχουν περάσει, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν την άλλη για παραβιάσεις.

“Αυτές οι παραβιάσεις το κάνουν, έτσι ώστε να μην εμπιστευόμαστε ανακοινώσεις εκεχειρίας (από το Haftar)”, ανέφερε ο GNA στη δήλωσή του.

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

TOS-1 BURATINO ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΡΩΣΙΚΟ “ΥΓΡΟ ΠΥΡ”

Το TOS-1 Buratino είναι ένα μοναδικό στο κόσμο ρωσικό αυτοκινούμενο σύστημα...

Τα Άρματα μάχης στο σύγχρονο περιβάλλον μάχης

Με την σύγκρουση στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη...