Νέα απειλή Ερντογάν για πυραυλικό χτύπημα στην Αθήνα: «Οι Έλληνες φοβήθηκαν»

Νέες απειλές για πυραυλικό χτύπημα στην Αθήνα, εκτόξευσε ο Ερντογάν ο οποίος μας προτρέπει «να κάτσουμε ήσυχοι» και να μην ανακατευόμαστε μαζί τους, σαν να μας μαλώνει για την στάση μας απέναντι τους. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του AKP, ο Ερντογάν είπε ότι: «Δεν είχαμε δικούς μας βαλλιστικούς […]

Νέες απειλές για πυραυλικό χτύπημα στην Αθήνα, εκτόξευσε ο Ερντογάν ο οποίος μας προτρέπει «να κάτσουμε ήσυχοι» και να μην ανακατευόμαστε μαζί τους, σαν να μας μαλώνει για την στάση μας απέναντι τους.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του AKP, ο Ερντογάν είπε ότι:

«Δεν είχαμε δικούς μας βαλλιστικούς πυραύλους. Τώρα έχουμε και τους κατασκευάζουμε εμείς και αυτή η εξέλιξη άγχωσε τους Έλληνες. Το βεληνεκές τους είναι στα 561 χιλιόμετρα, οπότε τους είπα ότι αυτό δεν είναι αρκετό και να το αυξήσουν στα 1.000 χιλιόμετρα. Τότε οι Έλληνες φοβήθηκαν και είπαν ”θα χτυπήσουν την Αθήνα”. Να παραμείνετε ήρεμοι και να πράξετε σωστά, δεν έχουμε καμία σχέση με την Αθήνα. Δεν πειράζουμε αυτούς που δεν μας πειράζουν», είπε με νόημα ο Ερντογάν.

Τα λόγια αυτά του Ερντογάν δεν είναι πρωτόγνωρα καθώς είχε απειλείσει πρόσφατα ξεκάθαρα την Ελλάδα με πυραυλικά χτυπήματα στην Αθήνα λέγοντας:

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Αυτή η παραγωγή φυσικά τρομάζει τους Έλληνες. Όταν λες «τυφώνας» (Tayfun), φοβάται ο Έλληνας, λέει «θα χτυπήσει την Αθήνα».

Λοιπόν, θα την χτυπήσει, φυσικά. Αν δεν μείνεις ήρεμος, αν προσπαθήσεις να αγοράσεις όπλα από την Αμερική για τα νησιά και τα τοποθετείς απο εδώ και απο εκεί, μια χώρα όπως η Τουρκία μάλλον δεν θα μείνει άπραγη, κάτι πρέπει να κάνει» είχε δηλώσει ο Ερντογάν.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

- Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

- Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας

Copyright © NEMESIS HD (nemesishd.gr). Η αντιγραφή ή αναδημοσίευση του περιεχομένου απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη άδεια. Επιτρέπεται μόνο η χρήση πολύ μικρού αποσπάσματος (έως 20–30 λέξεις), με σαφή αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς το nemesishd.gr.

Πρόσφατες εξελίξεις

EKTAKTO| Αύριο η υπογραφή ΗΠΑ-Ιράν: Δηλώσεις Τραμπ για την τύχη του πυρηνικού προγράμματος

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η τελική συμφωνία με το Ιράν είναι προγραμματισμένο να υπογραφεί αύριο, Κυριακή, εξέλιξη που θα επιφέρει την άμεση απελευθέρωση της ναυσιπλοΐας στην περιοχή. Μέσα από ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ωρών, τονίζοντας τη στρατηγική σημασία της κίνησης για το παγκόσμιο εμπόριο. Όπως δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, «Η συμφωνία έχει προγραμματιστεί να υπογραφεί αύριο, και αμέσως μετά την υπογραφή της, τα Στενά του Ορμούζ είναι ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

«Διστάζουν οι ΗΠΑ» – Το Ιράν διαψεύδει το Πακιστάν για την υπογραφή της συμφωνίας

Οι διπλωματικές διεργασίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή φαίνεται να βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή, εν αναμονή της υπογραφής της πολυαναμενόμενης συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία επί του τελικού κειμένου για ένα πλαίσιο ειρήνης. Σύμφωνα με τον Σαρίφ, το Πακιστάν προετοιμάζεται ήδη για την ηλεκτρονική υπογραφή της συμφωνίας εντός των επόμενων 24 ωρών, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για τεχνικές συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαψεύδει ο Τραμπ το Ιράν για το σχέδιο συμφωνίας – “ΑΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΓΡΗΓΟΡΑ”

Σε πλήρη τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται ξανά η Ουάσιγκτον και...

Το Ιράν επικαλείται πιθανή συμφωνία 14 σημείων κόλαφος για ΗΠΑ με αποζημιώσεις 300 δις

Κοντά σε μια ιστορική διπλωματική καμπή φαίνεται πως βρίσκονται...

Περισσότερες Εξελίξεις