Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ – ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

«Η Τουρκία προτρέπει την Ελλάδα να “μη θέσει τον εαυτό της σε κίνδυνο” τρώγοντας το δόλωμα ορισμένων χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα να μην εξαπατάται από χώρες που την πετάνε στο δρόμο του τουρκικού ναυτικού… Μη ρισκάρετε με ασκήσεις, με οποιοδήποτε βήμα, αυτή τη φορά δε θα προκληθεί ατύχημα, αυτή τη φορά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε

«Η Τουρκία δεν θα υπαναχωρήσει, θα υποστηρίξει τα δικαιώματά της» επέμεινε από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θέτοντας θέμα Αιγαίου, «τούρκικης» μειονότητας, επαναπροώθησης μεταναστών. «Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Κύπρος και Ελλάδα είναι κακομαθημένες από την ΕΕ». Προανήγγειλε δε, συνέχιση των ερευνών του Ορούτς Ρέις και μετά τις 27 Αυγούστου και πιο νότια.

«Ποτέ δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να ερμηνεύσει το διεθνές δίκαιο. Οι Έλληνες παίρνουν μόνο τις αποφάσεις που τους συμφέρουν» ισχυρίστηκε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων, για να γίνει δίκαια μοιρασιά (των πόρων), αλλά όχι με τους ελληνικούς όρους» υποστήριξε. «Ο Δένδιας έδειξε το επίπεδο του με τις δηλώσεις που έκανε στην Αθήνα» ισχυρίστηκε μάλιστα.

Όλα αυτα κατα την διάρκεια της συνάντησης του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

«Η Γερμάνια είναι έτοιμη να στηρίξει τον ελληνοτουρκικό διάλογο, υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης στην περιοχή»

«Ας μη ξεγελιόμαστε, είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά και στην Αθήνα και στην Άγκυρα όλοι θέλουν διάλογο, κανείς δε θέλει στρατιωτική λύση του θέματος. Πρέπει μέσα στην ΕΕ να τεθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για διάλογο» προειδοποίησε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα