“ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ” – Στήριξη απο το Βέλγιο κατά την επικοινωνία με την Αννίτα Δημητρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου:

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε χθές διαδικτυακή επικοινωνία με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Βελγίου κα Eliane Tillieux. 

Οι δύο Πρόεδροι υπογράμμισαν τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Βελγίου, στη βάση κοινών αρχών και αξιών, ιδιαίτερα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και τη βούλησή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων. 

Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά το Κυπριακό, η Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου στηλίτευσε τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, τόνισε η κα Δημητρίου, υπονομεύουν τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και τις προοπτικές για εδραίωση της ασφάλειας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Η Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 

Η κα Tillieux εξέφρασε την αλληλεγγύη του Βελγίου προς την Κύπρο υπογραμμίζοντας την προσήλωση της χώρας της στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τη στήριξη στον στόχο της επανένωσης της Κύπρου. 

Share