ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΗΠΑ – ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ενώ η προσπάθεια του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι να αγοράσει τη Γροιλανδία απέτυχε, η Ουάσιγκτον φαίνεται να είναι αποφασισμένη να ενισχύσει περαιτέρω την επιρροή της στο μεγαλύτερο νησί του κόσμου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν ένα «ουσιαστικό πακέτο οικονομικής στήριξης» για τη Γροιλανδία, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Δανία, Κάρλα Σαντς, έχει γράψει σε ένα κομμάτι γνωμοδότησης στην εφημερίδα Altinget.

Σύμφωνα με τον Sands, αυτό θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη.

«Είναι η επιθυμία μας να συνεργαστούμε με ολόκληρο το δανικό βασίλειο για να προωθήσουμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και να τονώσουμε έτσι τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στην Αρκτική», έγραψε ο Sands.

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν πρόσφατα ένα προξενείο στη Γροιλανδία με την ελπίδα να γίνουν ο προτιμώμενος εμπορικός εταίρος τους στην Αρκτική.

Η Carla Sands έγραψε ότι το προξενείο στην πρωτεύουσα του Νουούκ θα είναι το σημείο εκκίνησης για αυξημένη, καθημερινή επαφή με τους Γροιλανδούς.

Πρόσθεσε ότι τον τελευταίο χρόνο, ένας Αμερικανός διπλωμάτης ταξίδεψε στη Γροιλανδία για να ανταλλάξει απόψεις και να δημιουργήσει επαφές με κάθε είδους ανθρώπους, φοιτητές, επιχειρηματίες και εκπροσώπους τόσο από την πολιτεία όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Τώρα που η διπλωματική μας παρουσία γίνεται μόνιμη, ελπίζουμε να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ, της Γροιλανδίας και της Δανίας», έγραψε ο Sands.

Σύμφωνα με τους Συντηρητικούς της Δανιας ΟΜΩΣ

οι ΗΠΑ εργάζονται «αρκετά ανοιχτά» για να υπονομεύσουν την ενότητα της σφαίρας.

«Οι ΗΠΑ εργάζονται ανοιχτά για να υπονομεύσουν την ενότητα της Δανιας. Υπάρχει ένα όριο, και στο τέλος μπορεί να μην είναι καν παρόντες στη Γροιλανδία, εκτός αν βάλουν αυτή την ατζέντα στον πάγο. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο », ανέφερε ο εκπρόσωπος της Συντηρητικής Γροιλανδίας Ράσμους Τζάρλοφ.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version