Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Απάντηση Υπουργού στις επιθετικές δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στις επιθετικές δηλώσεις της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρίας Ζαχάροβα απάντησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός που είναι ενάντια στην παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε συκοφαντεί τη Ρωσία η Ελληνική Κυβέρνηση. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι οι πράξεις της ηγεσίας της» απάντησε ο υπουργός στη Ζαχάροβα που κατηγόρησε τη χώρα μας – μεταξύ άλλων – για αντιρωσική πολιτική και προπαγάνδα.

«Είναι μία εισβολή η οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα βλέπει ότι προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, ενώ και η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς.

Η Ρωσία πίστευε ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν μέσα σε δύο ημέρες, ενώ πίστευαν ότι οι Ουκρανοί θα έχουν άλλη στάση.

Έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας. Η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς, καθώς έχουν δεχθεί μία απρόκλητη επίθεση για την ανεξαρτησία τους» πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε επίσης την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα η οποία καλούσε τον κόσμο να παρακολουθεί συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό ώστε να αποφύγει την προπαγάνδα λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να παρακολουθούν προγράμματα από όποιο σταθμό θέλουν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΥΚΡΑΝΙΑ | Πληροφορίες ότι το τάγμα Αζόφ χτύπησε αμάχους στη Μαριούπολη

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα