Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Απάντηση Πούτιν για Ουκρανία: «Πως θα ένιωθαν οι ΗΠΑ αν βάζαμε πυραύλους στο Μεξικό»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προέτρεψε τη Δύση την Πέμπτη να ανταποκριθεί «άμεσα και πολυ γρήγορα» στο αίτημα της Ρωσίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας, αποκλείοντας την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται «στο κατώφλι μας».

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, απάντησε στους ισχυρισμούς του NATO λέγοντας: «Έχουμε καταστήσει προφανές και ρητό ότι οποιαδήποτε περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά είναι απαράδεκτη».

Σύμφωνα με τις προτάσεις της Ρωσίας, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να απορρίψει την ένταξη της Ουκρανίας και άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, καθώς και να περιορίσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέσω μιας συμφωνίας με την Ρωσία.

“Εμείς αναπτύξαμε πυραύλους κοντά σε αμερικανικό έδαφος; Όχι, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που έφτασαν στα σύνορα μας με τους πυραύλους τους. Είναι παρανοϊκό να ζητάμε να μην εγκαταστήσουν πυραύλους κοντά στα σπίτια μας;”

Η επέκταση του ΝΑΤΟ και η ανάπτυξη Δυτικού οπλισμού στην Ουκρανία έχουν θεωρηθεί από τη Ρωσία ως «κόκκινη γραμμή».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Πρόεδρος Πούτιν μπορεί να εγγυηθεί οτι η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία είπε: «Η Δύση πρέπει να μας προσφέρει εγγυήσεις και να τις δώσει αμέσως, τώρα, και να μην κάνετε άσκοπες συζητήσεις για αυτό για δεκαετίες».

«Αν βάζαμε τους πυραύλους μας στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά ή το Μεξικό, πώς θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί;» διερωτήθηκε αμέσως μετα απο την απάντηση περι εγγύησης μη εισβολής στην Ουκρανία.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι «εξαπατά ανοιχτά» τη Ρωσία, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ είχε υποσχεθεί να μην επεκτείνει την παρουσία του προς τα ανατολικά τη δεκαετία του 1990, αλλά αντίθετα έχει επεκταθεί και έχει συμπεριλάβει ως μέλη του χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής.

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι “η Ρωσία δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει υπό τον φόβο της ανάπτυξης όπλων της Δύσης στην Ουκρανία”.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, υπάρχει φόβός οτι τα δυτικά όπλα που θα προμηθευτεί η Ουκρανία θα χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν στη χερσόνησο της Κριμαίας.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα