15.9 C
Athens
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΑ FAKE NEWS ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΑ FAKE NEWS ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Απάντηση του Πρωθυπουργού σε Ερντογάν: «Κόκκινη γραμμή» η αμφισβήτηση των συνόρων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε στον Ερντογάν απο το...

Η Hellenic Technology of Robotics παρουσίασε τις δυνατότητες της στο ΓΕΑ

Πολύ θετικά είναι τα σημερινά εξοπλιστικά νέα καθώς μια...

Αναβαθμίζεται συνεχώς η Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ και Τσούνη

Αναβαθμίζεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο η Αλεξανδρούπολη καθώς...

Γκας Μπιλιράκης για F-16: «Ο Ερντογάν μπερδεύει τα όνειρα με την πραγματικότητα»

Ο Γκας (Κωνσταντίνος) Μπιλιράκης μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των...

Ετοιμασίες για τα Ελληνικά MQ-9 από το ΓΕΑ

Ετοιμάζεται σιγά σιγά το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για την...

Τηλεδιάσκεψη είχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου με αφορμή τα 30 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο φιλικών κρατών.

Ο Νετανιάχου, σε δήλωσή του μέσω του Twitter, ανακοίνωσε δύο σημαντικές εξελίξεις που προέκυψαν από τη συνομιλία των δύο Πεωθυπουργών.

Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ το συντομότερο δυνατό μόλις περάσει η πανδημία του κορωναϊου, και τις εξελίξεις για τον αγωγό EastMed, ο οποίος -σύμφωνα με τη δήλωση Νετανιάχου- θα ξεκινάει από το Ισραήλ και θα φτάνει στην Ευρώπη.

Φαίνεται πως ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός επέλεξε να αναφερθεί μεταξύ των άλλων και στον EastMed πιθανότατα ως απάντηση στην Άγκυρα για τις ψευδείς ειδήσεις που διέδωσε ότι γίνονται στα κρυφά συζητήσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου έγραψε στο Twitter:

Σήμερα, είχα ένα εικονικό και εορταστικό φλιτζάνι τσάι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για να σηματοδοτήσουν τα 30 χρόνια των σχέσεων του Ισραήλ και της Ελλάδας, στη διάρκεια βιντεοκλήσης από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στην Ιερουσαλήμ.
Μιλήσαμε για τις κοινές προσπάθειες ανανέωσης των πτήσεων μεταξύ των χωρών μας. Έχουμε μεγάλη επιθυμία να επισκεφτούμε την Ελλάδα.
Θα θέλαμε να ανανεώσουμε τις πτήσεις και τις τουριστικές συνδέσεις με χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση με τη δική μας, με πιο σημαντική (ανάμεσα σ’ αυτές τι χώρες) την Ελλάδα και εργαζόμαστε γι’ αυτό σε αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να το εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατό.
Μιλήσαμε επίσης για την προώθηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου East-Med μεταξύ του Ισραήλ και της Ευρώπης και για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας, της έκτακτης ανάγκης και της υψηλής τεχνολογίας.
Συμφωνήσαμε σε (πραγματοποίηση) συνάντησης μεταξύ των κυβερνήσεων μας το συντομότερο δυνατό στην Ιερουσαλήμ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Τη σημαντική στρατηγική σχέση της Ελλάδας και του Ισραήλ επιβεβαίωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, ανακοίνωσε το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Αυτό έγινε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, με αφορμή τη συμπλήρωση, σήμερα, 30 ετών από τη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Netanyahu εξήρε τη σημαντική πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη καθώς, όπως ανέφερε, το μεγάλο βήμα της αναβάθμισης των διμερών σχέσεων πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του.

Οι δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων, τόνισαν τη συνεργασία των δύο χωρών σε σημαντικούς τομείς αλλά και την επέκταση αυτής της πολύπλευρης σχέσης σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ασφάλεια και η άμυνα, η καινοτομία, η ενέργεια, το εμπόριο και ο πολιτισμός.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα του τουρισμού, όπου ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προσβλέπει σε αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το Ισραήλ, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας στις 15 Ιουνίου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο κ. Netanyahu σημείωσε ότι έχει διαπιστώσει τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά ισραηλινών πολιτών για διακοπές στην Ελλάδα, ενώ έχει ακούσει σε ενημερωτικές εκπομπές να διερωτώνται πότε θα μπορέσουν να αναχωρήσουν για τα ελληνικά νησιά και άλλες περιοχές της χώρας μας.

Προσέθεσε ότι, σε πρώτη φάση, το Ισραήλ επιθυμεί την επανέναρξη πτήσεων και τουριστικών συνδέσεων με χώρες που βρίσκονται σε παραπλήσια επιδημιολογική κατάσταση με το ίδιο, και η Ελλάδα είναι η πλέον προφανής περίπτωση.

Ανέφερε πως η κυβέρνησή του εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και εξέφρασε την ελπίδα ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί γρήγορα.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου σημειώνει ότι το Ισραήλ συμμετέχει μαζί με την Ελλάδα, στο Smart Covid Management Group, την ομάδα κρατών που αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του Covid-19.

Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Ισραηλινό ομόλογό του να επισκεφθεί κι αυτός τη χώρα μας, ενώ ο κ. Netanyahu σχολίασε ότι κατά το τελευταίο ταξίδι του στην Αθήνα έμαθε ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα σχεδόν 1 εκατομμύριο Ισραηλινοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης αποδέχτηκε πρόσκληση του κ. Netanyahu για τη σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών το συντομότερο δυνατό, καθώς κοινή πρόθεση είναι η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

YouTube

Video thumbnail
Απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Κόκκινη γραμμή και μη διαπραγματεύσιμη η εθνική μας ακεραιότητα»
03:49
Video thumbnail
ΘΕΤΙΚΟ: Ελληνική εταιρεία παρουσίασε τεχνολογικές λύσεις για τα UAV στις Ένοπλες Δυνάμεις
01:37
Video thumbnail
Στρατηγική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης: Μεγάλο ενδιαφέρον των ΗΠΑ
01:31
Video thumbnail
Απάντηση Μπιλιράκη σε Ερντογάν για τα F-16: «Μπερδεύει τα όνειρα με την πραγματικότητα»
01:48
Video thumbnail
MQ-9: Ετοιμασίες του ΓΕΑ για την προμήθεια των UAV
01:46
Video thumbnail
Η Συντήρηση των φονικών «Οχιών» στο μυαλό του ΓΕΑ: Στόχος η αύξηση διαθέσιμων μαχητικών
01:46
Video thumbnail
Νεύρα του Τούρκου ναυάρχου Cem Gurdeniz με Ορούτς Ρέις: «Όπου δεν πάς, δεν είναι δικό σου»
01:36
Video thumbnail
Ειδικές Δυνάμεις της Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ έδειξαν τα δόντια τους - Χρήση και των Mark-V
02:33
Video thumbnail
ΕΚΤΑΚΤΟ: Σοβαρή κλιμάκωση Ερντογάν - Άμεση απάντηση Δένδια: «Η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί»
02:33
Video thumbnail
Ξεκίνησε τα παράπονα ο Ερντογάν: Νεύρα με ΗΠΑ και Ελληνικά F-16V
01:45

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ