Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΗΠΑ για τη δεύτερη παρτίδα S-400 της Τουρκίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Για νέα παρτίδα τουρκικών S-400 έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport, στα πλαίσια της αεροδιαστημικής έκθεσης της Μόσχας, MAKS-2021.

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός τύπος όχι μόνο μιλάει για παραλαβή δεύτερης παρτίδας των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων αλλά αναφέρει ότι θα υπάρξει και συμπαραγωγή με την Τουρκία.

Όπως είναι φυσικό, τέτοιες δηλώσεις δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες είχαν προβεί σε επιβολή κυρώσεων όταν η Τουρκία παρέλαβε την πρώτη παρτίδα S-400.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα επιβάλουν επιπλέον κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση αγοράς νέας παρτίδας.

Υπενθυμίζουμε, ότι τις προηγούμενες ημέρες η Βικτόρια Νούλαντ, Υφυπουργός Εξωτερικών την ΗΠΑ, είχε επισημάνει ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας ότι δεν πρόκειται να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία.

Επιπλέον, τις τελευταίες εβδομάδες αμερικανοί Γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων και ο Μπομπ Μενέντεζ, ζητούν την επιβολή επιπλέον κυρώσεων με αφορμή το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα