Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΚΥΠΡΟΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το κυπριακό τουριστικό θέρετρο Βαρώσια, που εγκαταλείφθηκε μετά την τουρκική εισβολή το 1974, θα μπορούσε να ξανανοίξει τον Οκτώβριο, ανέφερε η Hürriyet, επικαλούμενη τον Kudret Özersay, υπουργό Εξωτερικών της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”.

Οι πρώην κάτοικοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα Βαρώσια υπό την επίβλεψη του ψευδοκράτους και της Τουρκίας μετά τις προεδρικές εκλογές στις 11 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Özersay τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Τα Βαρώσια, ένα προάστιο της πόλης της Αμμοχώστου, σφραγίστηκε μετά την τουρκική εισβολή στο νησί. Ένα ψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου του 1984 απαγόρευσε οποιεσδήποτε απόπειρες εποικισμού των Βαρωσίων με εξαίρεση τους πρώην κατοίκους.

«Τόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και άλλοι διεθνείς παίκτες καταλαβαίνουν ότι, όσο προχωράμε προσεκτικά, η πολιτική μας για τα Βαρώσια θα ζωντανεύει και δεν μπορεί να αποφευχθεί», δήλωσε ο Özersay, σύμφωνα με την Hürriyet.

Μια ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Metin Feyzioğlu, του επικεφαλής του τουρκικού δικηγορικού συλλόγου, Ergun Olgun, ενός πρώην Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή σε ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την Κύπρο, και δύο αξιωματούχων της τουρκοκυπριακής διοίκησης εργάζονται για την σχεδίαση ενός νέου χάρτη πορείας για τα Βαρώσια από τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα