Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανήκουστες απειλές απο τα Κατεχόμενα, με φόβο νέας «Μεγάλης Ιδέας»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

«Εάν προκαλέσουν την Τουρκία και ξεκινήσουν επίθεση, θα μείνουν μόνες σαν την Ουκρανία. Οι χώρες της ΕΕ ούτε θα τους στηρίξουν ούτε θα τους προστατέψουν, ούτε θα λάβουν βοήθεια από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ας συνέλθουν».

Ο Töre είπε ότι η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες προέρχεται από την αποτυχία της Ελλάδας να εγκαταλείψει τα όνειρα που έχει.

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια μεγάλη κούρσα εξοπλισμών κατά της Τουρκία είπε: «Παρά τις διεθνείς συμφωνίες, τα νησιά εξοπλίζονται. Πολλές ηγετικές χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαϊδεύουν συνεχώς το ελληνικό δίδυμο κατά της Τουρκίας»

Ο άθλιος αυτός τύπος που εκπροσωπεί την δύναμη κατοχής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 λέγοντας:

«Αναφερόμενος στην έξοδο των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο το 1974, ο πρόεδρος Ερντογάν ουσιαστικά προειδοποίησε ότι πρέπει να τηρείτε τις συμφωνίες, να μην οπλίζετε τα νησιά του Αιγαίου κάτω από τη μύτη μας και ότι κάτι θα σας συμβεί αν το κάνετε.

Η αποφασιστική στάση του προέδρου προκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μαλακώσει λίγο, αλλά οι στόχοι του διδύμου Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων δεν αλλάζουν, βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί, συνεχίζουν να βλέπουν το Αιγαίο ως ελληνική λίμνη και την Ανατολική Μεσόγειο ως δικό τους έδαφος, δεν είναι διατεθειμένοι να καταλήξουν σε καμία συμφωνία για λύση στην Κύπρο και στοχεύουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους».

Δηλώνοντας ότι είναι τρελό για αυτόν το γεγονός ότι η Ελλάδα προσπαθεί να αναβιώσει την Μεγάλη Ιδέα, ο Töre είπε ότι το όνειρο μιας μεγάλης Ελλάδας ήταν τελείως νεκρό μετα το 1922 και την εισβολή του 1974 και ότι αν συνεχίσουμε αυτό το όνειρο, θα μπούμε όπως είπε σε μεγαλύτερους μπελάδες.

Σημειώνοντας ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Τουρκία είναι μια αποτρεπτική δύναμη με τα 85 εκατομμύρια πληθυσμό και τον στρατό της, ο Töre συνέχισε ως εξής:

«Οπλίζονται προκλητικά μπροστά στο μεγαλείο μας. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα εξελιχθεί σε επίθεση, αλλά εμείς ως Τουρκία και τουρκικό έθνος θα πρέπει να είμαστε ισχυρότεροι ως αποτρεπτική δύναμη, περιμένοντας ότι οι Έλληνες μια μέρα θα ξαναγίνουν επιθετικοι. Πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί με τα UAV, τα αεροσκάφη και τα υποβρύχια μας.Αν το κάνουμε αυτό, τότε το ελληνοελληνικό δίδυμο δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει κανένα πόλεμο ούτε στην Κύπρο ούτε στα νησιά του Αιγαίου”

Τελειώνοντας όλο αυτό το κρεσέντο απειλών, ο Τούρκος συνέχισε τις φοβικές δηλώσεις του λέγοντας μάλιστα ότι πιστεύει ότι τα Κατεχόμενα θα αναγνωριστούν ως ανεξάρτητο κράτος απ’ όλο τον κόσμο.

Μπορεί να μιλάει για μεγαλεία του Τουρκικού στρατού και ανοήτες απειλές απο την μεριά μας, αλλά αν πραγματικά πίστευε σε αυτά τα μεγαλέια που αναφέρει, δεν θα φοβόντουσαν την Ελλάδα.

Εμείς ως NEMESIS HD δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω, πέρα απο το να τα μαζέψουν γρήγορα απο τα κατεχόμενα πριν δωθεί το τελικό ραντεβού για την Κερύνεια.

Διαβάστε ακόμα: «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» – Νυχτερινή άσκηση Δ’ Σώματος Στρατού (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα