Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναβάθμιση και των F-16 Block 30: Τι απάντησε ο ΥΕΘΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε για την αναβάθμιση και των F-16 Block 30 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία προς το παρόν δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Viper και υπήρχαν σκέψεις πώλησης τους σε άλλη χώρα.

Αναβάθμιση και των F-16 Block 30: Τι απάντησε ο ΥΕΘΑ
Photo by mod.mil.gr

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε σε σχετική Ερώτηση, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Αδιανόητη καθυστέρηση εκσυγχρονισμού των F-16 C/D Block 30 της Π.Α. σε επίπεδο Block 50M»

Η απάντηση του ΥΕΘΑ:

«Η Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) 2020 – 2034, είναι σαφώς καθορισμένη και εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ, όπου και προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση κάθε πρόσφορης λύσης, με σκοπό την έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τέλος σας γνωρίζω ότι, περισσότερα στοιχεία επί του θέματος δεν είναι
αποδεσμεύσιμα μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ», διότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των ΕΔ της Χώρας» αναφέρει στην απάντηση του ο ΥΕΘΑ.

Διαβάστε ακόμα: Στόλτενμπεργκ για Τουρκία: «Να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες για την ασφάλεια» – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα