Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αναβάθμιση Leopard 2A6 HEL: Η Rheinmetall στο ΓΕΣ για «ΗΝΙΟΧΟΣ»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Εκτός της αναβάθμισης των Leopard 2A4 και Leopard 1A5, το ΓΕΣ φαίνεται ότι κινείται και για αναβάθμιση των Leopard 2A6 HEL. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση το ΥΠΕΘΑ αναφέρει:

«Την Τετάρτη 07 Δεκ 22, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας Rheinmetall Electronics, σχετικά με την αναβάθμιση των συστημάτων ΗΝΙΟΧΟΣ των αρμάτων Leopard 2A6 HEL.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Λειτουργία του «ΗΝΙΟΧΟΣ»

Το «ΗΝΙΟΧΟΣ» είναι το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΣΔΕ) μέσω του οποίου γίνεται ο σχεδιασμός και συντονίζονται οι μονάδες μεταξύ τους. Παράλληλα, είναι σημαντικό για την αναγνώριση, την οργάνωση και την απόδοση της τακτική εικόνας στο πλήρωμα.

Αναβάθμιση Leopard 2A6 HEL | Η Rheinmetall στο ΓΕΣ
Photo By User:Evilemperorzorg, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36640664

Αναβάθμιση του αρματικού δυναμικού

Είναι σημαντικό όντως να γίνει αναβάθμιση των αρμάτων του Στρατού Ξηράς, το κύριο μέσω ελιγμού. Βέβαια, αυτή πρέπει να γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να υπολογίζει τις νέες απειλές όπως τα σύγχρονα αντιαρματικά και τα (οπλισμένα) ΜΕΑ.

Πείτε μας την γνώμη σας!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα