Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει ολόκληρη την περιφέρεια του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της χώρας.
Την εβδομάδα που πέρασε, ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε το Irpin, την Bucha και το Gostomel μαζί με το αεροδρόμιο της περιοχής.
To Irpin και η Bucha έχουν καταστραφεί και κυκλοφορούν βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν δεκάδες πτώματα παρατημένα στους δρόμους.
Μετά την ανακατάληψη της Bucha από τις ρωσικές δυνάμεις, τα ουκρανικά στρατεύματα ανακάλυψαν τα πτώματα 20 ανδρών ντυμένων με πολιτικά ρούχα παρατημένα σε έναν μόνο δρόμο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα από τα θύματα είχε δεμένα χέρια.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, 280 άνθρωποι θάφτηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στην πόλη και τα πτώματα είχαν καλύψει τους δρόμους.
Στο Irpin από την έναρξη της ρωσικής εισβολής έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 200 άνθρωποι, ενώ και στο Gostomel, έχουν γίνει έντονες μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου.
Η Ουκρανία δήλωσε ότι η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από τα βόρεια της χώρας και φαίνεται να επικεντρώνει τις επιθέσεις της στις ανατολικές και νότιες περιοχές.
Σε πολλά σημεία στην περιφέρεια του Κιέβου υπάρχουν δρόμοι γεμάτοι ρωσικά άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα που καταστράφηκαν από ενέδρες και αντεπιθέσεις του ουκρανικού στρατού.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε επιπλέον, ότι και το Τσερνόμπιλ είναι πλέον στα χέρια των Ουκρανών μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή.
Ο Ζελένσκι προέβλεψε επίσης τις επόμενες μέρες θα σημειωθούν έντονες μάχες στα ανατολικά της χώρας και ότι οι πόλεις από τις οποίες υπόχώρησαν οι Ρώσοι θα υποστούν σφοδρούς βομβαρδισμούς.
Διαβάστε ακόμα: ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίσκεψη Δένδια σήμερα στην Ουκρανία – NEMESIS HD

