Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αν αναγκαστούμε να χτυπήσουμε θα νικήσουμε!

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τρεις επιλογές σε ότι αφορά στην τουρκική προκλητικότητα, εκτιμά ότι υπάρχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.

Ως πρώτη επιλογή, την «μεσολάβηση τρίτης χώρας ως “χωροφύλακα” για να αποτραπούν τα χειρότερα».

Ως δεύτερη επιλογή αναφέρει το θερμό επεισόδιο για το οποίο λέει ότι «μπορούμε να κερδίσουμε», συμπληρώνοντας όμως ότι «σε μια περίοδο που προσπαθούμε να βγούμε από την οικονομική κρίση ο αντίκτυπος ενός τέτοιου συμβάντος θα μας οδηγήσει προς τα πίσω».

Τρίτη επιλογή κατά τον κ. Χατζηδάκη είναι «η διαιτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης».

Σημειώνοντας ότι για την προσφυγή έχουν σημασία η ατζέντα και το συνολικό κλίμα, ο Κ. Χατζηδάκης εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές θέσεις «διότι στηριζόμαστε στο Διεθνές Δίκαιο» σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία «δεν έχει αποδεχθεί τη διαδικασία της Χάγης διότι γνωρίζει ότι οι διεκδικήσεις της αντιβαίνουν το Διεθνές Δίκαιο».

«Δεν έχουμε συνεπώς κανένα λόγο να είμαστε ηττοπαθείς. Από εκεί και πέρα, όποιος έχει τέταρτη λύση, παρακαλώ να την προτείνει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα