Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΗΑΕ: Υπεγράφη Συμφωνία Κοινής Συνεργασίας Ελλάδας / ΗΑΕ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

«Ακολουθούμε μια ενεργητική εξωτερική πολιτική η οποία έχει καταστήσει τη χώρα μας μια ήρεμη δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα ΗΑΕ.

O Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η επίσκεψή του στο Άμπου Ντάμπι και η υπογραφή των σχετικών συμφωνιών συνιστούν αναβάθμιση της σχέσης Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε στρατηγικό επίπεδο.

Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαμορφώνουν πλέον ένα πλαίσιο μιας στρατηγικής συμμαχίας η οποία εκτείνεται όχι μόνο στους τομείς της οικονομικής συνεργασίας, αλλά και στους τομείς της συνεργασίας στην Άμυνα και στην Εξωτερική Πολιτική, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μάλιστα στη διάρκεια της επίσκεψης υπέγραψε Κοινή Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης και Συμφωνία Κοινής Συνεργασίας στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1329047378989617154

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, οι προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλές και σημαντικές. «Υπάρχει πια ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να γίνουν ακόμα πιο στενές» πρόσθεσε.

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα