Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αμερικανός βουλευτής για Τουρκία: «Είναι αυταρχική, τεράστιο λάθος η πώληση F-16»

Αμερικανός βουλευτής για Τουρκία: «Είναι αυταρχική, τεράστιο λάθος η πώληση F-16»

0
Αμερικανός βουλευτής για Τουρκία: «Είναι αυταρχική, τεράστιο λάθος η πώληση F-16»
Photo by Robert Sullivan (flickr), Public Domain

«Tεράστιο λάθος» χαρακτήρισε ο Αμερικανός βουλευτής Frank Pallone οποιοδήποτε ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία με αφορμή άρθρο της Wall street Journal που αναφέρεται στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο βουλευτής των ΗΠΑ εξέφρασε την αντίρρηση του με ένα τέτοιο σενάριο αποκαλώντας την Τουρκία αυταρχική.

«Η Τουρκία είναι ένα αυταρχικό καθεστώς που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και συνεχίζει να διαπράττει θηριωδίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, να τους επιβραβεύσουμε για την κακή συμπεριφορά που αντίκειται στις δεσμεύσεις της χώρας στο ΝΑΤΟ» έγραψε στο twitter ο βουλευτής Pallone.

Το άρθρο της Wall street Journal αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει την τουρκική πρόταση για τα F-16, η οποία όμως βρίσκει πλήρως αντίθετο το Κογκρέσο.

Το άρθρο εστιάζει κυρίως στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που ισχυρίζονται ότι η πώληση των F-16 που ζητάει η Τουρκία θα εξομάλυνε τις σχέσεις των δύο κρατών, ανώ παράλληλα ο αρθρογράφος επισημαίνει τον κίνδυνο στην αντίθετη περίπτωση να στραφεί η Τουρκία ακόμα περισσότερο προς τη Ρωσία.

Επιπλέον, ο συντάκτης του άρθρου θεμελιώνει τα επιχειρήματά του επικαλούμενος αποκλειστικά φιλοτουρκικές δηλώσεις και συγκεκριμένα του συμβούλου του Ερντογάν Ilnur Cevik και του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα James Jeffrey.

Σχετικά με την πώληση των F-16 στην Τουρκία, ακόμα και με θετική ματιά να βλέπει το ενδεχόμενο η αμερικανική κυβέρνηση, θα πρέπει να παρακαμφθεί το Κογκρέσο, πράγμα που είναι μεν εφικτό αλλά είναι πολύ δύσκολο και θα είχε σοβαρές συνέπειες όπως είχε πει γερουσιαστής Μενέντεζ.

Όσον αφορά την πιθανότητα να στραφεί στη Μόσχα η Τουρκία αν αρνηθούν την πώληση οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως Nemesis HD θα θέλαμε να σχολιάσουμε ότι η Άγκυρα ήταν που αγόρασε τα ρωσικά S-400, που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και που στρέφεται εναντίον νατοϊκών συμμάχων, επομένως η ίδια η Τουρκία θα έπρεπε να φοβάται την προοπτική να επεκτείνει περεταίρω τις σχέσεις της με τη Ρωσία και όχι οι ΗΠΑ.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Exit mobile version