Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο Αιγαίο σε ετοιμότητα λόγω Ουκρανίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο αυτές τις μέρες.

Αμερικανός αξιωματούχος που επικαλείται το CNN ανέφερε ότι ένας από τους λόγους είναι για μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις στην περιοχή αν κλιμακωθούν οι εντάσεις λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης», θα μπορούσαν να αυξηθούν οι αεροπορικές περιπολίες μαχητικών αεροσκαφών στη Μαύρη Θάλασσα, είπε η πηγή του CNN.

«Εάν η Ρωσία επεδίωκε να περάσει τα τουρκικά στενά και η Τουρκία ζητούσε τη στήριξη του ΝΑΤΟ», τότε τα αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για περιπολίες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και τα Δαρδανέλια, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Τα μαχητικά αεροσκάφη του USS Harry S. Truman πετούν επί του παρόντος πάνω από τη Ρουμανία ως μέρος της αποστολής του ΝΑΤΟ για να επιδείξουν παρουσία και αποφασιστικότητα ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από το καταδρομικό USS San Jacinto, ενώ άλλα πέντε πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και ένα νορβηγικό βρίσκονται νοτιότερα στο Αιγαίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρώσοι και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα